XX. {Blogger tag}
2019. január 16., szerda 05:34 • Hana9 komment
'hoy, Nyuszkók!
Az a helyzet, hogy tanulnom kéne a pénteki szóbeli vizsgámra, a csodálatos Magyar néprajz tudománytörténetét - pont olyan unalmas, mint amilyennek hangzik -, de Leah meglepett egy nagyon-nagyon szuper taggel, amit Thea nekem Thea maradsz XD talált ki. Nagyon szerettem mind a két régebbi tagjét is, amiket kitöltöttem az előző blogjaimon, majd szerintem azokkal is előhuzakodom egyszer. XD

Az már csak hab a tortán hmmmmm, hogy Leah tegnap hívott ki, és éppen akkor voltam szülinapos. XD
Szabályok

I. Jelöljük meg Franciska bejegyzését, vagy a nevét, hogy kreditlejük ezt a szuper taget. Mivel az egyetem mindig elvárja a hiteles hivatkozásokat már mániám mindenhol megjelölni minden forrást. XD o
II. Kommentben köszönd meg annak, aki jelölt (mert igenis, szokjunk vissza a komment szekció használatára, ha már van) o Még egyszer nagyon szépen köszönöm Leah, tényleg feldobtad a napomat! :D o
III. Töltsd ki a kérdéseket :) Lehetőleg igyekezz mindre különböző blogot hozni. Pörgesd végig, mikre vagy feliratkozva, nézd meg a többi kitöltő által javasolt blogokat, ha az épp eszedbe jutók nem elegek. 
A kérdések megválaszolásánál mindig linkeld be a blogot, amivel megválaszoltad a kérdést, hogy ha valaki kedvet kap az olvasásához, akkor könnyen megtalálhassa!
És bár nincs minden kérdés végére odaírva, hogy miért?, vedd úgy, hogy láthatatlanul ott lebeg, és pár mondatban röviden indokold meg a választásaidat! o
IV. Küldd tovább X embernek (ahol X egy tetszőleges pozitív egész szám) (nem muszáj azokat jelölni, akikről a bejegyzésed szól, de nem is tilos) o

Kérdések

1. Melyik az a blog, amelyiknek a legszebb a sablonja? (gondolj akár arra, mennyire olvasható, mennyire passzol a témához, és persze nyugodtan vegyél figyelembe szubjektív szempontokat is)
Vivi: Nagyon szeretem Vivi oldalát böngészni, bár nem a koreai sorozatok miatt, hanem mert néha posztol a kultúrájukról is. Sose voltam nagy filmes, sorozatos, meg pláne nem, összesen hat doramát láttam eddig, azok is mind japánok voltak, a Shilla királyság égkövén kívül, mert az ugyebár koreai. Plusz ide jön még A trón, ami szintén koreai film, és engem marhára megrázott az egész. Na szóval, amiért gyakran fellátogatok, az a kultúra része, mivel nagy szívszerelmem az antropológia és Ázsia. :D Ettől függetlenül nagyon olvasmányosak az ajánlói is. Na, de hogy a lényegről meséljek! Mert, ha Hana elindul A-ból B-be közben eljut Z-ig is, és utána megy vissza B-be.
 Ahogy ránézek az oldalra, mindig olyan kellemes és barátságos hangulatú. Thea munkáját használta fel, akár csak én, és Leah segített átalakítani, ahogy láttam akár csak nekem xD Aaaannyira tetszenek a félkövér betűknek a típusai, meg úgy az egész összhatás nagyon szép. Alapjáraton nem kedvelem a nagyon fehér sablonokat, így is vaksi vagyok, de Vivi blogja nem égeti ki a retinámat! :D Szépek az áttűnésék, a hátterek, hogy szürke enyhíti a fehér túldominálását van ilyen szó egyáltalán? XD 

Liliane: Nagyon tetszik az ő blogja is, ha ránézek mindig sokáig nézem a fejlécet, szépen összeválogatta a könyvborítókat. Nagyon szuperül meg van oldva, hogy ha rámegyek a bejegyzésekre, akkor előugrik néhány sor a bejegyzéséből, a címkékkel és a dátummal együtt. Szép és hangulatos, letisztult az egész, és mivel nagyon szeretem a zöldnek ezt az árnyalatát, mindig öröm ide visszalátogatni, már csak a nézelődés szempontjából is. ^^

Faye: Leah már említette őt, én ide sorolom a kinézetekhez, mert annyira kedves kinézete van. Teljes egészében ő rakta össze, és nagyon tetszik a fejlécnél az a színváltós áttűnés. Az elrendezése nagyon kreatív és szellemes. Az impresszumos rész tetszik nekem nagyon, tök ötletesen még egy térkép is ott van, hogy ki honnan nézelődik a blogján. Előny még, hogy a rózsaszín nem olyan arcba rikítóan világít a képembe, hanem igen szolid árnyalatú. Bár egyedül ami nagyon zavar, az hogy a szövegek nem sorkizártak, így szerintem nagyon csúnyán megtörik a szöveget és a bejegyzést. Szerintem sokkal szebb a sorkizárt, és úgy is hozzá kell majd szokni mivel minden hivatalos dokumentumot, beadandót sorkizártan kérnek el. 

2. Melyik az a blog, amelyik a bejegyzései témájában a legközelebb áll hozzád? (itt a bejegyzések általánosságban értendők, tehát a legtöbbször olyan dolgokat boncolgatnak a posztok, amik téged érdekelnek)

Hát ez igen nehéz kérdés, mert amiket követek, az nyilván közel áll hozzám. XD

Nessa: Az ő blogját régóta követem, egyrészt azért, mert nagyon hasznosak az írástechnikai cikkfordításai, másrészt egy kritikás blogot vezet. Nagyon jól felépített kritikái vannak, és mindegyikből lehet tanulni. Még most is irigykedem rá, mert nagyon pöpec a nyelvtanban, és anno nekem is sokat segített a véleményével a Zúzmaralángos történetem fejlődésénél. Nekem nagyon sokat segítettek a Nyelvtan leckéi, ha elbizonytalanodok valamiben, akkor általában az ő oldalát keresem fel, mert tudom, hogy megbízható. 

Kitahito: Az ő blogja elképesztően nagyszerű, imádom a kritikáit, nagyon sokat röhögök rajtuk. A stílusán is látszik, hogy művelt és nem egy szemellenzős alak. Nem csak blog-, hanem mindenféle más kritikákat is olvashatunk nála, amik nagyon egyediek és viccesek. Ami szerintem egyedivé teszi még a bejegyzéseit, az az, hogy mindig valami mély és elgondolkodtató témával vezeti fel a kritikáit és őszintén szólva azokat mindig jobban szeretem olvasni, mint a kritikákat. 

Leah: Ha már ennyit emlegettem szintem mindenhol, akkor természetes, hogy ő is kikerül hozzám. Igazán jól adja át a személyiségét a blogján keresztül és igazán szimpatikus lány. Mindenes blogja van, és mindegyik bejegyzése nagyon olvasmányos. Sok mindenben motivált engem: újrakezdés, több történet a blogomon micsoda láncreakciók, ha úgy vesszük, téged Lyla motivált XD.  A novelláit nagyon jó olvasni, az én darkos lelkemet mindig megmelegítik az ő történetei. 

Lia: Az ő bloga is nagyon motiváló, sok cikket fordított le ő is, és nagyon-nagyon hasznosak a világépítős feladatai. Bár most egyéb elfoglaltságok mellett nem nagyon jut erre ideje, mégis mindig rettentően jól szórakozok a feladatokkal, valamint ennek segítségével megtanultam a legkisebb porszemtől elkezdeni a Zúzmaralángok és a Hó szíve világát felépíteni. légyszinezárdbe

3. Melyik az a blog, amin olyan bejegyzést olvastál, amit azóta sem bírsz kiverni a fejedből? (akár azért, mert megrázó volt vagy csak feldobta a napod, vagy bármi más miatt maradandó élmény volt)
Hm, a memóriám ratyi, de megpróbálok visszaemlékezni, mik is váltottak ki belőlem érzelmeket. van nekem olyan? :O

Lili: A Colorati oldal igazán népszerű, amit nem is csodálok, mert Lili stílusa nagyon klassz. Olyan poénosan tudja megfogalmazni a bejegyzéseit, hogy az ember csak nevet az egészen, máskor pedig mélyen elgondolkodtat. Világ életemben béna voltam a humoromat belevinni akármilyen írásomba, pedig elvileg olyanom is van, úgyhogy minden elismerésem azoknak, akik így képesek történeteket, könyveket és bejegyzéseket írni. Ez a 15 helyzet a moziban pedig nagyon megmosolyogtatott. :)

Felnőtt szemmel: Ha tehetném az összes bejegyzését ide ömleszteném, ugyanis mindegyik húsba vágó a maga módján. Bár nem rég zárt be az oldal, mégis nagyon jó tartalom maradt rajta, amibe mindig nagyszerű elmerülni. Az egyik legmegrázóbb és legelgondolkodtatóbb olvasmány pedig ez itt.

4. Melyik az a blog, ami kellemes csalódást okozott? (pl. a külseje nem volt különösebben csábító, de beleolvasva rájöttél, hogy egy tehetséges íróról van szó)
Hm. Hm. *ciripp ciripp*

Anett: Az ő blogját többször is kerülgettem már, de valahogy mindig elriasztott az a borítókép egy 40-es pasasról. DETEJÓÓISTEN! Még jó, hogy elkezdtem elolvasni, és mondanom sem kell, hogy a Gyűlöllek szeretnit első részét két nap alatt elolvastam. Megrázó. Felkavaró. És ami a legdurvább: magamra ismertem. A múltam miatt. A jelenem miatt. A blogos történetek gyöngyszeme, mert nem egy full nyálas romantikus maszlag az egész, hanem olyan életszagú. Olyan hatalmas karakterek vannak benne, hogy nem is tudom meddig beleragadtam az egész környezetbe. A történet tehát egyedi, de tényleg, és nagyon mély rétegeket képes lehúzni Anett nem csak a karakterekről, hanem rólunk is.

5. Melyik az a blog, amelyiknek az írója a legszebben fogalmazza meg a bejegyzéseit? (bármilyen bejegyzés, tehát itt sem muszáj történetes blogot jelölni, csak olyat, akinek a nyelvi szintjét jónak, élvezetesnek találjátok)
Ide is betenném Kitahitót és a Felnőtt szemmel szerzőjét, na de jöjjenek a többiek is!

Zsazsi: Szerintem mindenki ismeri. Egyedi stílusa van, és mosolyt csal az arcomra a kuckójának minden egyes lakója. Nagyszerűen és választékosan fogalmazza meg az írásait, mindegyik történetét más-más cica vagy sárkány, esetleg Zokni, a manó meséli el, de annyira egyedien, hogy mindegyiknek komplett stílusa személyisége van. Választékosan ír, és nagyon szépek a fogalmazásai. Sokrétű novellái és történetei vannak, amik szinte mindenféle zsánerbe beleillenek, legyen az krimi, horror, lélektani, Zsazsi mindegyiket tökéletesen kivitelezi. 

Brukú: Őt már azt hiszem 2016 óta követem, és nagyon különlegesek a novellái. A személyes kedvencem a steampunk története, szerintem nagyon jól áll Brukúnak ez a stílus. Különleges atmoszférát teremt meg maga körül. Emellett nagyon figyelemre méltó kezdeményezés, a Talking Blogs gazdája, ami arról szól, hogy bloggerekkel beszélget a blogjaikról. Visszatérve a történeteire, mindegyik kellemes hangulatú. A stílusa felismerhető és szerethető.

Henna: Hennával minket a sors a Zúzmaralángokkal és a Sagittárius nevű blogjával hozott össze. Egyik legfőbb támogatóm volt a történet írás közben, és nagyon motivált ő is. A Sagittarius története meg nagyon különleges. Egyedi igazi harcos amazont teremtett meg, egy különleges világban. Szerettem a történetében, hogy nem csapott át túl nyálasra és megmaradt a saját történetének keretein belül. Szerintem őt is mindenképpen érdemes felkeresni, mert egy szívhez szóló, egyedi fantasy történetet írt.

Franciska: Na, őt is már régebb óta követem, és nagyon egyedi szintén a stílusa. Őszintén szólva sosem kedveltem az erotikus műfajt, de nála nagyon különlegesen van ábrázolva. Olyan egyedi szófordulatai, leírásai és költői képei vannak a történetében, hogy abszolút felismerhető száz közül is. A többi történeténél is azt vettem észre, hogy egyszerre gondolkodtat el, és alkot egyedi világot egyedi karakterekkel. 

Lyla: Ő sem maradhat ki ebből a felsorolásból. A mindenes blogját olvasva egy csupa szív, csupa mosoly lány képe van előttem, aki nagyon kreatív és nagyon kedves. Kevés fanfcices oldalt olvasok, de az ő írásait nagyon szeretem, még akkor is, ha annyira nem vagyok yaois, az ilyen történetekhez, mégis nem tudom megállni, hogy ne kukkantsak bele, mert tudom, hogy mindig valami különleges születik tőle.

6. Melyik az a blog, amelyik régi kedvenced, és szeretnéd, ha az írója újra aktív lenne? (másszóval egy blog, ami régóta nem frissül, pedig örülnél neki)

Szatti: Január végén megszűnik a Pennát a kézbe, ami szerintem hatalmas űrt fog hagyni maga után a blogos világban, bár ő még továbbra is aktív lesz ezen a blogján. Sokszor jártam fel hozzá feltöltődni, és kikapcsolódni. Kicsit sajnálom, hogy nem tudtam aktívabb lenni nála, de mindig elhalmozódtam mással. Úgyhogy keserű könnyeket hullajtok a 10 éves múltra tekintő Pennáért, de sajnos az indokait teljesen megértem. 

Jolt: Ő is nem régen hagyta fel a történetes blogját, amit megint csak szomorúan fogadtam. Sajnos az ő indokait is teljesen meg lehet érteni, de nagyon remélem, hogy újra erőre kap és aktív lesz, mert én mindig állandó látogatója voltam a blogjának. Mindig is különleges történeteket írt, amik sci-fi zsánerben mozogtak, valamint nagyon szerettem még a kulisszák mögötti bejegyzéseit is, ahol megosztotta a történek háttérsztoriit. 

7. Melyik az a blog, amelyik csak nemrég nyílt, de sokat vársz tőle? (avagy a legígéretesebb kezdőnek vagy újrakezdőnek járó díj)
Hát ezen is kuksolnom kell egy ideig..~ Például Leah történeteit várom nagyon-nagyon, de őt már egyszer feltüntettem. Hajajaj..~

Abeth: Egyedül téged tudlak ide írni, de nem is bánom. Nagyon kíváncsi nagyok az írásaira és alig várom, hogy eljussak oda, hogy beletemetkezzek a történetekbe, mert nagyon is ígéretesnek látszik.

Akiket kihívok

Henna: Úgyis régen volt már, hogy kihívtalak bármire is. :D
Nessa: muhaha, na jó, ez nem egy újabb tagháború, de tudom, hogy te is annyira lelkesedsz a tagekért, mint én. XD
Jolt: Elképesztően érdekel a te listád, remélem majd elfogadod. ^^
Brukú: Téged se hagylak ki, mindig élvezem a te válaszaidat is olvasgatni. :3
Lia: - tudom, tudom, de - nem akartalak kihagyni. :D


Címkék: ,